Wednesday, April 27, 2011

To all Facebookers~

Salam allz... ketemu lagi kita ya.. seperti title hari ini... to all facebookers a.k.a pelayar facebook tegar... hehehe, mcm biasa setiap hari mmg sentiasa akan meng"update" profile masing-masing, segala komen-komen atau sekurang-kurangnya status or mood pada hari ini, seronok gak baca status kawan2 kita nih, ada yang rasa happy, menceritakan perihal kerja hari ini, apa yg dimakan ketika ini, macam-macam lagi lah, dan tak kurang juga menyatakan ketidakpuasan hati.. hehehehe, mcm2 ragam kan, tapi ragam itu jugak la yg mewarnai hidup kita seharian.. ia juga menyedarkan kita tentang betapa bahagianya kehidupan kita sekarang dengan segala kisah suka duka ini, tapi bagi aku dengan kesibukan yang melanda skrg ni membuatkan aku tidak dapat mengunjungi facebook ku sekerap yang dulu, rutin online ku juga berubah, tapi aku tetap tak lupakan kawan2 on9 aku, cuma bila kadang2 tu ada masa baru la aku menjenguk2 ke chatroom aku Selangor : 2, yeah, dimana satu masa dulu kamilah penghuni tegarnya... cuma bila masing2 terikat dengan kesibukan kerja, masa yg ada agak terhad dan xdpt lagi nak melepak di alam maya macam dulu2, insyaAllah aku nak setting balik supaya sumer geng2 aku dulu akan re-union kat room tu... ok lah cukup di sini untuk hari ini, 3.00 pm, bermula ko-kurikulum.. sehingga berjumpa lagi.. salam sayang dari Tinta Berdarah....

Sunday, April 24, 2011

Tinta Berdarah Lagi

Assalamualaikum allz.....
Wah... lama yer rasa tak menjenguk ke sini.. hehehhe, last bulan januari... nih da april... bila april tiba.. hati mula berkata... lalalalalala ahahahahaha, sesungguhnya kesibukan mengatasi segala2 nya..... ape yg sibuk sgt Encik Qai kita nih? haaaa nih nak citer la nih... setelah sebulan aku terapung di SK Sri Jelok, secara rasminya 1 February 2011 aku diarahkan melapor diri di sekolah baru ku SK Beranang..... Alhamdulillah dapat semakin dekat dgn rumah, dan yg paling menggembirakan ialah ni lah sekolah aku masa aku sekolah dulu, hehehehe, terkejut jugak pada awalnya... tapi bila difikir2kan semula.. mmg betul org kata "ada hikmah di sebalik kejadian" kan? mcm2 hikmah yg diterima, Alhamdulillah... perkhabaran gembira pon diterima.. permohonan untuk melanjutkan pelajaran pon diterima... skrg aku juga bergelar student di UPM, hah.. keje lagi, blajo lagi... tapi kata orang.. untuk berjaya.. mmg perlukan pengorbanan.. dan aku anggap ni lah pengorbanannya yg perlu aku buat, kemudian di sekolah baru ku ini jugak aku akhirnya berpeluang utk melatih team hoki sekolah dimana telah aku tinggalkan selama 5 tahun semenjak aku posting... walaupon aku bukanlah seorg pemain hoki yg hebat dulu, tapi aku harap ilmu dan sedikit pengalaman yg aku ada dapat melahirkan pemain2 yg lebih hebat daripada aku, selain melatih team sekolah, juga dengan tugas aku mendidik, serta aktiviti lain, aktiviti berpengakap juga berjalan seperti biasa, SKB juga telah berjaya menjadi tuan rumah kepada kejohanan bolasepak zon semenyih serta perkhemahan bersepadu unit beruniform (P) sekolah rendah peringkat daerah hulu langat, semuanya berjalan dengan lancar.... dan yang paling penting ialah kejayaan pasukan hoki perempuan SK Beranang mengekalkan kejuaraan LAPAN tahun berturut2, manakala pasukan lelaki di tempat ke 3 tapi tanpa sebarang kekalahan, sgt seronok..... 1st tyme bawak team n Johan....... satu pengalaman yg amat manis..... dan sehingga minggu lepas kesibukan melanda... akhirnya hari minggu ni aku berehat sepuas2 nya untuk refresh badan aku nih.... yeah.. sekian dulu untuk kali ni sehingga berjumpa lg yea di coretan akan dtg... membingkiskan sebuah tinta berdarah.... Assalamualaikum...
">