Tuesday, April 13, 2010

semuanya berjalan lancar..

Alhamdulillah.... semuanya berjalan dengan lancar... apa yang lancar? hahahaha, ceritanya macam ni... hari ni aku di observe untuk subjek BM oleh PK Petang aku, ni observation yang pertama, nanti september ada sekali lagi, malam tadi aku cukup hangin.. aku da setelkan semua bahan yang patut, aku cari sumber kat internet, then siap edit aku punya lesson plan, sebab cadangnya aku plan untuk observe nih cunn punya strategy... bukan apa... kat sekolah mungkin orang tengok aku style gila-gila, simple n rilex, macam orang tak pernah nak ambik kisah, ambik berat, n takde masalah, tapi silap kalau nak menilai aku dari mata kasar.. aku nak buktikan walaupun pandangan mata kasar orang lain tu macam aku nih apa je, aku akan cuba buat yang terbaik... sebenarnya aku teringat sepotong ayat.. "cuba lihat dari mata burung, jangan lihat dari mata tempurung" renung-renungkan... kerana dari situ kita akan dapat buat penilaian yang sebenar.. sambung balik kenapa aku hangin.. aku dah setel semua keje aku... aku nak print ah... tiba-tiba time ni pulak la printer aku habis ink, sakit je jiwa rasanya, tapi bila aku fikir-fikir balik, semuanya boleh selesai, sebab aku keje petang... so pagi tadi aku keluar awal sket aku selesaikanlah apa yang patut... then smpai sekolah aku pergi computer lab aku setting audio semua, sbb bahan aku kali ni melibatkan audio, setting punya setting... beres.... so time observe, aku buat segalanya seperti yang aku rancang... dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, dalam masa sejam aku di observed aku buat biasa je, buat keje aku, jalankan siap dengan plan dan strategy aku semua.. lepas je PK Petang aku habis observed aku, perhhhhh , dia punya lega tu...macam lepas batu dari bahu.... jadi aku pun tengokla komen-komen yang aku dapat....dan keputusannya... Alhamdulillah.. dia puji cara aku mengajar, cara aku sampaikan ilmu, maklumat, kerana bahan yang aku gunakan sangat-sangat membantu dan berkaitan dengan topik aku pada hari ini. dengan ini aku dapat buktikan yang aku dapat lakukan yang terbaik, mungkin tak sebaik orang lain, tapi bagi aku, aku dah mencuba, dan aku sangat berpuas hati... azam aku, adalah untuk terus lakukan yang lebih baik, kesibukan bukanlah penghalang untuk aku cuba dan terus mencuba untuk melakukan yang terbaik kerana " aku mungkin bukan manusia yang sempurna, tapi aku akan sentiasa melakukan yang terbaik.." kegembiraan ni ingin aku kongsikan bersama-sama seseorang.. tapi maybe later or da next tyme.. biarlah semuanya settle down dulu... sekian coretan tinta berdarah kali ini.. walaupun berdarah, aku akan pastikan senyuman akan terus terukir di bibir ini...  sekian wasalam....

Friday, April 9, 2010

bicara pagi jumaat

assalamualaikum...... pagi semua.... hahahahah... semoga pagi jumaat nih memberikan kebahagiaan  kepada kita, membawa seribu rahmat kepada kita.. ok lah.. jum sembang-sembang... ehem.. pagi ni bangun tido sakit kepala pulak rasanya.. kenapa ntah.. tido awal malam td.. tapi sakit kepala gak...nih kalau aku pengsan ni.. keras aku sorang-sorang.. ahahahahahah, erm xpelah.. xde ape pon rasanya.. ok je ni sihat walafiat... tapi kalau di tarik nyawa hari ni pon.. jatuhnya pada hari jumaat.. penghulu segala hari... tapi aku berdoa agar dipanjangkan umur sebab banyak perkara yg aku belum buat lagi.. belum aku capai lagi... semoga aku berpeluang untuk menikmati hidup yang sekali je ni... ermmm cite lain plak.. kan best kalau kita dapat apa yang kita nak.. best kan? kan best kalau kita dapat buat apa yang kita nak, kita inginkan semua dengan cara kita.. best kan? n kan best kalo kebahagiaan adalah sepenuhnya milik kita.. best kan? tanpa prejudis... eheheh, tapi apa pun walaupun tak semua yang aku harapkan aku dapat, aku bersyukur dapat terus hidup dan menjalani hari-hari aku yang bakal mendatang, cuma kadang-kadang aku tak mampu untuk berseorangan.. aku perlu untuk seseorang berada disisi aku...kerana ia akan memberikan aku kekuatan untuk aku terus berdiri..berlari... menghadapi hidup ni.. kepada yang menyokongku... terima kasih aku ucapkan kerana menyemarakkan lagi semangat untuk aku terus kuat walaupon berbagai-bagai dugaan yang aku terima... aku teruskan hidup.. semuanya untuk org yg aku sayang.. terima kasih lagi sekali... ok lah.. cukup untuk pagi ni.. ketemu lagi ya.. salam sayang dari Mr Qai ...

Tuesday, April 6, 2010

menerima tanpa prejudis..

haih... tu la motto patrol gagak di rimba, menerima tanpa prejudis... begitu juga aku dan kehidupan aku... sentiasa menerima dengan tangan dan hati yang terbuka.. tanpa prejudis.. ada orang mungkin susah nak menerima tapi itulah aku, aku selesa dengan cara begitu. Well, dalam seminggu dua nih aku ada buat perancangan, ada la 2-3 plan, jadi aku harap semuanya akan berjalan dengan baik.. mungkin agak sukar tapi kata orang alah bisa tegal biasa, aku nak memulakan beberapa projek, jadi aku akan cuba buat bersungguh-sungguh, ye lah.. kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya kan.. aku berharap aku berjaya melakukannya... MALAYSIA BOLEH yeah.. heheheh

Thursday, April 1, 2010

kesibukan merentasi angkasaraya


minggu yang sibuk... bulan yang sibuk... bila april tiba.. kerja berjalan seperti biasa n bulan ni agak bz dengan perkhemahan dan macam-macam aktiviti lain, minggu lepas kursus manikayu peringkat 1, minggu ni free tapi ada perjumpaan unit beruniform, so macam biasa je la.. cuma minggu depan n seterusnya ada terlibat dengan camping peringkat negeri selangor, penat memang penat, yang penting kita enjoy..... hak hak
">